af Jan

21. februar 2019

michelin stjerner 2019

Så er Michelin stjernerne uddelt for 2019 og de fleste restauranter kan slappe igen. Ingen mistede stjerner og to “nye” kom med om bord, herunder Restaurant Alouette på Islands Brygge.

Som altid var der meget hype op til uddelingen i Aarhus og især de mange “restaurant-eksperter” var på gaden med forudsigelser om hvem der fik stjerner og hvem der måske ikke ville få.

Og som altid holdt det ikke stik!

Og som altid er det fordi Michelinguiden ikke har styr på det – det er i hvert fald ikke de danske restaurantanmeldere, der er noget galt med. Koret lyder altid, at Michelinguiden er for konservativ og slet ikke forstår dansk kogekunst. Og det selv om landet nu har 28 restauranter med mindst én Michelin stjerne. Hvad er det Michelin ikke forstår?

Nå, men inden jeg lader mig rive væk, så var det for mange en overraskelse at Restaurant Alouette fik en stjerne. Faktisk er restauranten slet ikke nævnt blandt alle eksperternes bud på nye stjerner. Og en af anmelderne indrømmede endda at han aldrig havde været der (er det Michelin, der er konservativ)?

Det kom dog ikke som nogen overraskelse for mig! Det kan jeg naturligvis sagtens sige nu.

Men ved mit besøg i september 2018 var jeg aldeles imponeret. Det skal lige tilføjes at besøget skete efter jeg havde besøgt Restaurant ABAC (3*) i Barcelona i august (min sølvbryllupsmiddag) og Restaurant AOC (2*) tidligere i september, så mit sammenligningsgrundlag var ok…

Restaurant Alouette er en totaloplevelse

Alouette ligger på Islands Brygge i en baggård og ser aldeles skummelt ud. Når du kommer til restauranten mødes du af ejer Nick Curtin ude på fortovet, der følger dig ind gennem gården til en graffitimalet vareelevator, der bringer dig op til restauranten.

elevatoren op til alouette

Når du kommer op til restauranten mødes du af en imponerende trædør og ind træder du i det flotteste, lyse lokale med snedkermøbler og en skøn, stilfuld indretning.

restaurant Alouette

Menuen er givet – du kan ikke vælge. Til gengæld er prisen kun 695,- kr. – jeg ved ikke om den stiger nu efter stjernen er kommet. Og så kan du vælge en vinmenu, der passer til. Det gjorde vi.

Jeg vil ikke gå hver ret igennem, men det smagte fantastisk, var velafstemt og de tilhørende vine sad lige i skabet. Skal jeg komme med et lille minus, så var retterne små og jeg var ikke propmæt, da vi forlod restauranten. Min hustru synes dog det passede perfekt.

Men det der slog os allermest var stemningen. Den var fantastisk. Fra velkomsten på fortovet til det smukt indrettede lokale til den gode, afslappede betjening og så med lækker mad og vin til en yderst fornuftig pris, så var man bare solgt.

Og min hustru og jeg tænkte begge, at totaloplevelsen var mindst lige så god som på ABAC og AOC og at det bestemt var en stjerne værd. Og det var det så også – på trods af de danske eksperter!

Tager du på Alouette – og det bør du – skal du huske at besøge toilettet! Det er sjældent man har billeder derfra, men jeg synes ikke du skal snydes 🙂 :

toilettet på Alouette

Her er Michelin stjernerne i 2019

Og lad os så komme tilbage til Michelin stjernerne i 2019 – her er listen:

Tre stjerner
Geranium

To stjerner
AOC
Henne Kirkeby Kro
Kadeau (København)
Noma
Koks (Færøerne)

En stjerne

København
Jordnær
108
Kong Hans Kælder
Clou
Era Ora
Formel B
Kiin Kiin
Kokkeriet
Marchal
Relæ
Søllerød Kro
Studio
Alouette

Fredericia
Ti Trin Ned

Vejle
MeMu

Bornholm
Kadeau

Hørve
Slotskøkkenet – Dragsholm Slot

Præstø
Hotel Frederiksminde

Aarhus
Domestic
Restaurant Frederikshøj
Restaurant Substans
Gastromé

Om forfatteren 

Jan

Jeg hedder Jan og skriver indholdet på siden her. Jeg er 59 år og elsker god mad (som regel også sund mad), motion og et lykkeligt liv. Det lykkes ikke altid, men man lærer jo både af gode og dårlige erfaringer. Jeg håber du kan bruge mine tips til noget?

Giv en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}