Vanecoach

Vanecoach i København

Bryd de dårlige vaner og opbyg nogle gode med vanecoaching. Du får vaner, der holder for livet, uanset om du ønsker vægttab, en sundere livsstil eller at få mere tid.

"Professionelle er arkitekter af deres vaner"

"Amatører er ofre for deres vaner"

Forestil dig to versioner af dig selv om fem år. Hvordan vil dit liv være, hvis du fortsætter med at gentage de dårlige vaner hver dag? Hvordan vil dit liv se ud om fem år, hvis du lever med nogle gode vaner hver dag?

Fra dag til dag lægger du ikke så meget mærke til dine vaner.

Hvis du går i fitnesscenteret i en time i dag, så forventer du ikke at din form er fantastisk i morgen. Hvis du arbejder sent og ignorerer din partner og måske dine børn i dag, så forventer du ikke, at din familie falder fra hinanden i morgen.

Men hvis du ser over en periode på fem år, så er det let at se hvordan vores hverdagsvaner fører til meget mere.

Vanerne du gentager (eller ikke gentager) hver dag bestemmer i høj grad dit helbred, humør og generelle velbefindende.

At vide hvordan du ændrer dine vaner betyder, at du ved hvordan du bestemmer over dig selv og din dagligdag, fokuserer på det, der har den højeste betydning for dig og ændrer dit liv i den retning, du gerne vil have.

Med vanecoaching får du de redskaber, der skal til for at ændre dine vaner, så de holder.

Vanecoach til vægttab, sund livsstil og mere tid

Du ved sikkert godt hvad du gerne vil opnå, f.eks.:

Dine mål

 • Vægttab
 • Træne mere
 • Leve sundt
 • Have mere tid
 • Mindre stress

Og dine mål er vigtige. Meget vigtige. Men du kan ikke styre dem. De er et resultat af dine handlinger – altså det du gør – dine vaner og adfærd. Med vanecoaching fokuserer vi alene på dine handlinger og vaner, for det er dem, vi skal ændre for at du kan nå dine mål.


Dette er ikke en kur, for en kur hjælper ikke. Det ved du sikkert også godt. Vanecoaching er et forløb, hvor du lærer at ændre dine nuværende (dårlige) vaner og opbygge nogle nye, gode og vedvarende vaner, der hjælper dig mod dine mål.


Hvad kan du opnå?


Du får en kasse med praktiske og effektive vane-værktøjer, du kan bruge i din dagligdag til at ”knække koden”. Og så naturligvis min coaching og opfølgning i hele det forløb vi aftaler.

Du lærer

 • At droppe de dårlige vaner.
  Vi identificerer de reelle årsager til dine dårlige vaner og skærer dem væk, hvor de opstår.
 • At holde de gode vaner.
  Du får en simpel plan og værktøjer til at holde dine vaner og skabe nye, gode vaner.
 • At droppe overspringshandlinger.
  Du får metoder til at gøre det nemmere at starte og gennemføre de ting, du gerne vil opnå.
 • At udnytte og trodse din motivation.
  Lær hvordan du gennemfører dine planer uanset om du er motiveret eller ej.
 • At overvinde fiasko og tilbagefald.
  Lær hvordan du kommer tilbage fra modgang og kommer hurtigt tilbage på sporet, når du falder af vognen.

Sådan foregår et vanecoaching forløb

Ikke to personer er ens. Slet ikke når det drejer sig om vaner og adfærd. Derfor er to forløb hos mig som vanecoach heller ikke ens. Men mange af problemstillingerne, metoderne og værktøjerne har dog et vist sammenfald. Så det du kan forvente er:

1

Skal vi samarbejde?

Først finder vi ud af om vi overhovedet skal arbejde sammen. Det sker ved en gratis og uforpligtende samtale, hvor vi sammen finder ud af om vanecoaching er noget for dig og om kemien mellem os er rigtig. Hvis ja, finder vi et godt tidspunkt for opstart.

2

Opstart

Vores opstartssession tager 90 minutter – du betaler dog kun for 1 time… Her fastlægger vi dine mål og ambitioner og ikke mindst de adfærdsændringer du skal i gang med. Vi laver en fælles plan for den næste måned.
Der er nogle, der vælger kun at have denne ene session, da den giver dem så meget afklaring og energi samt så effektive værktøjer til at komme videre, at de synes det er nok. Men ellers så fortsætter de på:

3

Løbende samarbejde

Opfølgning og løbende coaching. Her aftaler vi et længere forløb efter opstarten. Typisk varer et forløb 6-12 måneder – nogle gange mere - med en månedlig personlig samtale på 60 minutter. Du bliver dog også coachet med små check-ins via sms-beskeder og emails og får værktøjer til at holde dig på sporet. Du bliver både holdt i hånden, men også skubbet lidt til.
Med et længerevarende forløb er du sikker på at komme i mål med dine vaneændringer.


Referencer

 Mads begyndte at træne mere regelmæssigt og droppede sin vane med at spise junk-snacks hver dag. 

"Helt ærligt, så er det en af de bedste investeringer, jeg har foretaget. Jans rolige og behagelige attitude sammen med følelsen af, at han vil jeg skal lykkes, betød meget for mine ændringer. Jeg plejede at spise wienerbrød eller en Marsbar ved 14-15 tiden hver eftermiddag, men med en bedre frokost og nogle sunde snacks i stedet, er min sukkertrang totalt forsvundet. Samtidigt gik min træningslyst op, så det er ren win-win."

 Tina kom af med sin vane med at sove over sig om morgenen.

"Jeg har googlet og læst alt om vaner, for der findes rigtigt meget på nettet! Men det har ikke hjulpet mig med min dårlige vane at slukke for alarmen på telefonen, når den ringer om morgenen og blot sove videre. Men Jans veldokumenterede og ikke mindst meget praktiske rådgivning, fik mig væk fra min dårlige søvnvane. Som psykolog ærgrer det mig dog lidt, at jeg ikke selv kunne løse det…"

Din vanecoach i København

Jan P. Olsen

Vanecoach

Jeg hedder Jan P. Olsen og har hele livet coachet andre på mange niveauer. Jeg er oprindeligt uddannet officer i hæren og har en cand. merc. suppleret med en MBA. Hele livet har jeg været meget optaget af personlig udvikling og den måde vi alle kan ændre os – hvis vi gerne vil.


Og at selv meget små ændringer, kan gøre en enorm forskel på lang sigt. Som jeg plejer at sige:


”De fleste overvurderer hvad de kan opnå på kort sigt og undervurderer hvad de kan på lang sigt.”

 • Taber du dig 100 gram om dagen bliver det til 3 kg på en måned eller 36,5 kg på et år.
 • Selv om du ikke løber i dag, vil du kunne gennemføre et maraton om 1-2 år.
 • Hvis du gerne vil have mere ud af dagen og stå tidligere op, så vil 1 minut tidligere hver dag have flyttet dig en time på 2 måneder – uden du lægger mærke til det.

Det er således de daglige vaner – de ting vi gør regelmæssigt – der for alvor har potentialet til at ændre vores liv.

Jeg har altid været i rimelig god form og typisk trænet 3-4 gange om uge. Da jeg for et par år siden gennemførte en Ironman satte jeg træningen op til hver dag i 10 måneder og kom igennem under det mål jeg havde sat mig. Men jeg trænede i snit kun 8,5 timer om ugen. Til gengæld sprang jeg stort set ikke en træning over. Det er vanen og kontinuiteten, der virker.

Mit mål er, at vi også skal flytte dig. Hen imod de drømme og mål, du har i livet. Men det er ikke et quick-fix. Nye vaner tager tid. Til gengæld er resultatet fantastisk.