Optimering af dit løb: Få en løbetræner med passion og ekspertise

Din løbesucces starter her. Kom med på rejsen med professionel vejledning og skræddersyede træningsprogrammer.

Skræddersyet vejledning til dit løbeeventyr

Løb er en enestående form for træning, der tilbyder uendelige muligheder for selvudfoldelse og udvikling. Men som med mange andre discipliner, kan den rette vejledning gøre en enorm forskel på dine fremskridt og dine oplevelser. Det er her en løbetræner kommer ind i billedet. Men hvad kan jeg som træner tilbyde og er det værd at overveje for dig?

Først lidt om mig selv. Jeg har aldrig være eliteløber. Jeg spillede fodbold og har først senere i livet opdaget løb. Jeg har dog indhentet meget af det fortabte og i dag løber jeg meget – både i min triathlon træning – men også ren løbetræning. Jeg har gennemført flere marathons, endnu flere halvmarathons og også Ironmans. Denne praktiske erfaring blander jeg med relevant coach-uddannelse. Jeg er oprindeligt uddannet Officer i hæren og har senere taget en uddannelse som certificeret løbetræner (McMillan) og kostvejleder (PN). Denne blanding mener jeg selv er optimal, når du søger en løbetræner.

Lidt om min løbetræner filosofi

For at kunne vurdere om vi er et godt fit, skal du vide lidt om min træningsfilosofi – altså min tilgang til træning.

Først og fremmest baseres din træning på dit liv, dine omstændigheder og din kalender. Du skal ikke presse et træningsprogram ind i din kalender. Det skal være omvendt. Du kan kun udføre en effektiv træning, hvis den tilpasses dig. Så alt skræddersyes til dig.

Mine træningsprogrammer tager udgangspunkt i 80/20 princippet, hvor 80% af din træning foregår i et let tempo og 20% i et hårdt tempo. Det er absolut den bedste vej til bedre løbetider (hvis du vil opnå det) og et løberliv uden skader. Du kan læse mere om 80/20 træning her.

Desuden baseres al min træning på de 4 grundelementer, jeg altid arbejder ud fra og som jeg ved virker. Det er:

 • Cardiotræning (din løbetræning + evt. anden sport)
 • Styrketræning
 • Kost og brændstof
 • Restitution

Løbetræning er selvfølgelig i fokus, men hvis du har tilbøjelighed til skader kan anden cardiotræning som f.eks. cykling, svømning eller crosstræner være et godt supplement. Som løber er det vigtigt, at du også laver styrketræning. Det gør dig dels til en bedre løber, men det medvirker også til at du undgår skader. Så du får et træningsprogram, der også indeholder relevant styrketræning.

Din daglige kost er vigtig, men det er din ernæring før, under og efter træning også. Jeg oplever tit, at nogle spiser for lidt eller på forkerte tidspunkter til at få det fulde udbytte af træningen.

Endelig er restitution vigtig – specielt din søvn. Det er under restitution, at formen bliver bedre. Så hvis du ikke restituerer ordentligt, men hele tiden er træt og uoplagt, så får du ikke noget ud af din træning og så bliver du ikke bedre.

Hvorfor vælge en personlig løbetræner?

Der kan være flere gode grunde til at vælge en personlig træner til løb. Her er nogle af dem:

Skræddersyede træningsplaner: Uanset om du er nybegynder eller en erfaren løber, udarbejder jeg en  træningsplan, der er skræddersyet til dine specifikke mål, behov og kalender. Det sikrer, at du træner effektivt og opnår dine mål hurtigere end med en standardiseret plan.

Generel løbetræningsviden: Jeg gør meget ud af, at du også selv skal blive klogere i løbet af processen og forstå, hvorfor vi gør det, vi gør. Det kan være omkring træningsfilosofi, løbeteknik eller nogle af de andre supplerende elementer som kost og restitution. Jo mere du er inddraget, desto mere vil du få ud af træningen.

Motivation & ansvarlighed: At have en personlig træner betyder at have nogen, der konstant opmuntrer dig, skubber dig ud over dine grænser og holder dig ansvarlig. Det kan ofte være forskellen mellem at springe en træning over og at gennemføre den.

Kost & Livsstil: Som certificeret kostvejleder rådgiver jeg også om, hvordan du bedst spiser i forbindelse med din træning. Jeg giver anbefalinger om kost og livsstil, der komplementerer din træning, så du får mest muligt ud af din træning og dine anstrengelser.

Målrettet fremgang & feedback: Med regelmæssig feedback og løbende vurdering af din fremgang justerer jeg din træningsplan baseret på dine resultater. Dette sikrer, at du konstant forbedrer dig, og at du ikke spilder tid på øvelser eller metoder, der ikke fungerer for dig.

Sammenfattende kan det siges, at personlig løbetræning giver en holistisk og personlig tilgang til din træning, som kan hjælpe dig med at opnå dine mål hurtigere, mere effektivt og på en sikrere måde.

Specielt for nybegyndere i løb

Hvis du er ny ud i løb, er der mange ting, jeg kan hjælpe dig med. Her er nogle af dem:

Grundlæggende løbeteknik: Du kan lige så godt starte med at løbe med en god løbeteknik. Nu skal det ikke være alt for kompliceret, men det gør det bare nemmere at løbe, hvis din kropsholdning, fodplacering, armbevægelse, vejrtrækning og kadence er nogenlunde fra start af. Det kan forhindre mange almindelige skader og gøre løbet mere behageligt.

Sætte realistiske mål: Jeg kan hjælpe med at fastlægge og sætte opnåelige mål, hvad enten det er at løbe en bestemt distance, tabe sig, øge konditionen eller deltage i en specifik begivenhed. Med klare mål bliver du mere motiveret og engageret.

Udarbejdelse af træningsplan: Baseret på dine mål, din aktuelle kondition og erfaring med at træne skræddersyr jeg en progressiv træningsplan. Denne plan vil tage højde for din kalender og liv, hviledage, varierede træningsintensiteter, styrketræning og evt. anden træning, så du kan forbedre sig uden at føle sig overvældet.

Motivation og støtte: At starte en ny sport eller aktivitet kan være udfordrende. Ikke kun fysisk men også mentalt. Her er jeg for dig med forståelse, nødvendige skub og opmuntring.

Feedback og tilpasning: Efterhånden som din træning skrider frem, vil jeg løbende evaluere fremgangen, give feedback og tilpasse træningsplanen baseret på resultaterne og dine input, som er meget vigtige i forløbet.

I sidste ende vil jeg sikre, at du som nybegynder har alle de værktøjer, ressourcer og viden, du behøver for at starte din løberejse med succes.

Hvis du er en øvet løber

Selvom du har løbet i mange år og allerede har en god mængde erfaring og viden, så kan friske øjne fra en løbetræner give dig skubbet til næste niveau. Jeg kan for eksempel hjælpe med:

Finkalibrering af løbeteknik: Selv øvede løbere kan have små tekniske udfordringer eller vaner, der kan forbedres. Ved hjælp af video eller ved at vi træner sammen kan jeg komme med gode råd til at optimere løbeeffektivitet og -økonomi.

Nye træningsmetoder: Du har sikkert trænet efter bestemte metoder i flere år – eller også har du ikke… En ny træningsfilosofi og nye træningsmetoder kan være nok til at bryde plateauer og forbedre din præstation.

Specialiseret træningsplan: Baseret på dine specifikke mål udarbejder vi en detaljeret og målrettet træningsplan. Den vil typisk være sæsonbestemt efter de A- og B-løb, du ønsker at deltage i i løbet af et år. Eller efter at du f.eks. vil øge din hurtighed eller udholdenhed.

Styrketræning & skadesforebyggelse: Styrketræning er en vigtig del af et træningsprogram for øvede løbere. Det gør dig dels stærkere og hurtigere og så er det også med til at forhindre mange skader, når volumen og intensitet går op.

Kost- og brændstofstrategier: For øvede løbere kan brændstofstrategier under træning og konkurrence gøre en stor forskel. Jeg rådgiver om kulhydrater og elektrolytter og vi træner indtag, så det ikke kommer som et chok for kroppen under løb.

Dataanalyse: Jeg bruger TrainingPeaks til at håndtere træning for alle mine atleter. Her vil alle dine træninger automatisk blive lagt op, så jeg kan analysere data og på baggrund af disse komme med konkrete anbefalinger og eventuelt justere træningsplanen på baggrund af disse.

For en øvet løber kan en personlig træner være forskellen mellem at være god og være fremragende!

Specielt for løbere over 50 år

Løbere, der har rundet det skarpe 50-års hjørne eller alderen deromkring, har nogle unikke udfordringer som yngre løbere ikke har. Men de har også nogle unikke muligheder:

Aldersspecifik træning: Når vi bliver ældre – jeg er der selv – kan vores kroppe reagere anderledes på træning. Alt efter hvor meget du har trænet indtil nu skal belastningen doseres rigtigt, så du dels kommer i bedre form, men også så du undgår skader, der kan sætte dig endnu længere tilbage.

Skadesforebyggelse: Ældre atleter kan være mere udsatte for bestemte overbelastningsskader. Derfor er styrketræningsøvelser, smidighedstræning og opvarmningsrutiner ekstra vigtige for denne aldersgruppe og det skal der tages hensyn til i træningsprogrammet.

Restitution: Restitution tager generelt længere tid, når man bliver ældre. Ikke for alle, men for de fleste. Derfor skal aktiv restitution være en del af planen og faktorer som kost, søvn og balancering af hverdagen (stress) er ekstra vigtig.

Mental styrke: Med alderen kan der snige sig en usikkerhed ind omkring vores evner eller bekymringer omkring vores fysiske tilstand og hvad vi kan byde vores krop. Her tilbyder jeg mentale strategier og teknikker til at tackle disse udfordringer og opretholde et positivt mindset.

Inddragelse af Crosstræning: For at udvikle den generelle form og reducere stress på bestemte kropsdele, vil jeg ofte integrere crosstræning, som cykling, svømning eller anden cardio-træning, i træningsprogrammet.

Løbetræner Online

Som løbetræner kan jeg møde dig på den måde, du finder bedst. Nogle har jeg fysiske træninger med og der kan vi samtidigt vende program og andre relevante spørgsmål. Men for mange af mine atleter er jeg udelukkende løbetræner online. Det betyder, at al kommunikation foregår online ved email, via TrainingPeaks eller online møder (Google Meet eller Teams). 

Hvorfor vælge en online løbetræner?

Fleksibilitet: Uanset om du er tidligt ude om morgenen, på forretningsrejse eller bare foretrækker at træne hjemmefra, giver det dig mulighed for at tilpasse din feedback og kommunikation til din tidsplan.

Overkommelige priser: Når vi ikke skal mødes fysisk er det fra min side tidsbesparende og det betyder en lavere pris uden det går ud over dit træningsprogram, træning og resultater.

Adgang: Uanset hvor du bor, kan du få adgang til min træning og træningsmetoder.

Online løbetræning kombinerer det bedste fra begge verdener: Den traditionelle sport vi elsker, suppleret med bekvemmeligheden og tilgængeligheden fra den digitale tidsalder. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren løber, kan jeg som løbetræner online  tilbyde de redskaber og den vejledning, du har brug for, for at nå dine mål.

faq

Her er nogle af de spørgsmål og kommentarer, jeg ofte hører, når jeg taler med potentielle nye klienter.

Hvorfor betale for en træner, når jeg bare kan løbe selv?

At investere i en træner er en investering i din sundhed, velvære og langsigtede resultater. Den individualiserede vejledning du modtager kan spare dig tid, forhindre skader og øge din effektivitet i træningen, så du får hurtigere progression.

Jeg har ikke tid til regelmæssige møder eller træningssessioner med en træner.

En personlig træner kan tilpasse programmerne til din tidsplan og sørge for, at hver session er så effektiv som muligt, så du får bedre resultater på kortere tid.

Jeg kender mig selv bedst og kan træne mig selv.

Selv hvis du er selvdrevet, kan en træner tilbyde ny indsigt, teknikker og træningsmetoder, som du måske ikke har overvejet, så du får friske perspektiver og ny motivation.

Hvad hvis træningen ikke giver de ønskede resultater? Er det så spild af penge og tid?

Som en erfaren løbetræner bruger jeg kun afprøvede og effektive metoder og justerer tilgangen baseret på din feedback og progression. Du får en skræddersyet og adaptiv træningsplan.

Jeg vil helst løbe alene eller i mit eget tempo uden at føle mig presset af nogen.

En god træner vil aldrig presse dig ud over dine grænser, men vil udfordre dig til at opnå dit bedste. Hvis du bare løber i det samme tempo, kommer du ingen vegne. Og det er også helt fint.  

Jeg har en løbe-app, der giver mig træningsplaner, så hvorfor har jeg brug for en træner?

Mens apps er nyttige og kan give dig masser af data, så kan den endnu ikke afløse ekspertens viden. Som personlig løbetræner giver jeg dig personlig feedback og tilpasninger på en ansvarlig måde, som teknologi ikke kan (endnu i hvert fald).

Hvordan ved jeg, at du virkelig er kvalificeret og ved, hvad du taler om?

Du skal naturligvis altid undersøge en træners baggrund og kvalifikationer. Jeg har beskrevet min baggrund længere oppe og som skrevet er jeg uddannet McMillan Certified Coach og PN Level 1 Nutrition Coach fra Precision Nutrition. Desuden er du også velkommen til at læse de mange artikler, jeg har udgivet på min blog om træning og sundhed.

Jeg vil ikke binde mig til en kontrakt eller en bestemt tidsramme.

Jeg har meget fleksible planer og aftaler og du har aldrig mere end 30 dages opsigelse. Desuden har jeg ikke noget ønske om at have et samarbejde, hvor den ene part ikke ønsker at være med. Jeg forbeholder mig dog også ret til at opsige samarbejdet, hvis du ikke er ”coachable” – det sker også en gang imellem.

Jeg er genert eller usikker på mine evner og vil ikke blive bedømt eller sammenlignet med andre.

Jeg er der for at støtte og vejlede, ikke dømme. Mit mål er at hjælpe dig med at opnå dine mål. Det hele foregår i en positiv og opmuntrende atmosfære.

Jeg har altid trænet mig selv og opnået gode resultater. Hvorfor ændre noget, der allerede fungerer?

Selv hvis du har haft succes tidligere, kan det at introducere nye metoder eller teknikker være gavnligt for at undgå plateauer og så du kan fortsætte med at udvikle og forbedre dig.

Få dit personlige løbeprogram

Indtast dine oplysninger nedenfor og få de første 4 ugers træningsprogram til 5K, 10K, Halvmarathon eller Marathon. Det er helt uforpligtende og uden omkostninger for dig.

Hvad træner du til?
Vælg distance
 • 5 kilometer
 • 10 kilometer
 • Halvmarathon
 • Marathon
Vælg dit løbeniveau
Vælg dit løbeniveau
 • Begynder
 • Øvet
 • Avanceret
 • Elite
Hvor mange dage om ugen vil du løbe (min. 3)
Hvilke dage vil du løbe?
Hvilken dag vil du løbe dit lange løb?
Vælg dag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
Lidt oplysninger om dig