af Jan

20. februar 2019

power day

Jeg har glædet mig til dagen i dag. Det gør jeg nu normalt til de fleste dage, men dagen i dag er speciel.

Det er Power Day!

En dag hvor man har fokus på kun én ting og ikke har nogen møder eller forstyrrelser. Din kalender skal se sådan ud som min gør:

power day - kalenderen er tom

Det er et begreb jeg har anvendt i nogle år efterhånden og det er sindsygt effektivt. Man kan virkelig få produceret noget på sådan en hel fokus-dag.

Det er en simpel strategi, der dog er lettere at snakke om end at gennemføre. Men den virker.

En power dag er en fokusdag, hvor du rydder hele din kalender – eller sørger for den ikke bliver booket – og så fokuserer du udelukkende på at eksekvere på det, der er vigtigst for dig.

Det kan være:

  • Bestemte opgaver
  • Et specielt projekt
  • Rydde din to-do liste
  • Rydde op på dit skrivebord/arbejdsplads
  • Eller alt det ovenstående.

Hemmeligheden bag en Power Day ligger i forberedelsen

For at få succes med din power day bør du sørge for at det følgende er i orden:

  1. Book en hel dag i din kalender i god tid. Det er en dag, hvor du ikke accepterer møder, ingen rejser, telefonmøder, frokostmøder, webinarer eller andet og hvor du ikke kan hente børn eller deltage i andre familieanliggender. Du skal første og fremmest arbejde denne dag. Ideen er, at du er fokuseret på den arbejdsmæssige opgave, du har sat dig for.
  2. Forsøg at booke en dag, hvor du ved risikoen er mindst for at du alligevel bliver forstyrret. Lad vær med at lægge den dagen før et vigtigt møde, præsentation eller rejse. Og sørg for at have helt styr på hjemmefronten med børnepasning og madlavning. En gang imellem er det smart at gøre det en lørdag eller søndag.
  3. Hvis du gennemfører en power day på en almindelig arbejdsdag på kontoret, så sørg for at orientere dine kolleger om, at du ikke er tilgængelig. Har du eget kontor kan du evt. låse døren. En afslappet påklædning kan også markere at du laver “noget andet”.
  4. Hav alle fornødenheder med på kontoret, så du kun forlader det for at gå på toilettet!

Når alt dette er på plads, er der kun tilbage at eksekvere på din opgave. Din power dag kan skubbe et vigtigt projekt i gang, som kræver stor tankevirksomhed eller den kan slette 17.000 emails fra din indbakke. Uanset hvad vil din hjerne være i “fokus-himlen” og belønne dig efterfølgende med en fantastisk samvittighed og et løftet sind!

Og hvad brugte jeg så min power day på?

Jeg fik næsten færdiggjort en lang og uddybende blogpost (superindhold) til min virksomhedsblog, som jeg håber at offentliggøre inden 1. marts. Jeg har haft den på min to-do liste i rigtig lang tid, men den er løbende blevet udsat, da andre “vigtigere” ting hele tiden er dukket op.

Nu fik jeg taget hul på den og er næsten færdig.

Fedt.

Jeg forsøger i øvrigt at have mindst en power day om måneden. Jeg havde tidligere ambitionen om to, men det er for svært at holde. Så hellere fokusere på en og få den gennemført.

Om forfatteren 

Jan

Jeg hedder Jan og skriver indholdet på siden her. Jeg er 59 år og elsker god mad (som regel også sund mad), motion og et lykkeligt liv. Det lykkes ikke altid, men man lærer jo både af gode og dårlige erfaringer. Jeg håber du kan bruge mine tips til noget?

Giv en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}